Comments Off on "Romanii isi bat joc de romani"! Muncitori chinuiti de patronii romani din Italia (Video)

"Romanii isi bat joc de romani"! Muncitori chinuiti de patronii romani din Italia (Video)

| | 10/11/2015

Romanii din strainatate chinuiti si umiliti insuti de alti romani conationali.

Datorita unui roman din Italia, care a prins curaj sa vorbeasca in fata camerelor, s-a putut dovedi ca muncitorii romani sunt pacaliti chiar de alti romani care au reusit sa-si construiasca o afacere pe meleagurile straine.

Daca patronii italieni sunt cei care profita de pe urma muncitorilor straini, tinandu-i in conditii inumane de trait, obiligandu-i sa lucreze cate 12-15 ore/zi indiferent ca pot sau nu, fiind platiti cu doar cateva sute de euro, ei bine nici romanii, patroni in Italia nu sunt mai prejos, relateaza AFP, citat de infoalert.it

Un videoclip aparut pe o retea de socializare  in care un roman din zona Agrigento, vorbeste pe tot parcursul reportajului jumatate italiana si jumatate romana, le atrage atentia romanilor, muncitori la asa zisii "caporali".

Romani inselati de alti romani, mergeti si chemati garda financiara, declara romanul din clip, Constantin Codreanu.

Acum 2 luni, in sudul Italiei, un roman a murit in sera care lucra pentru doar cativa euro pe zi asa cum fac multi romani plecati la munca in strainatate.

Pentru a nu fi acuzat de moartea acestuia, patronul serei l-a tarat afara, improvizand cu totul si cu totul alta poveste.

Deasemenea romanul sustine ca "romanasii smecheri din Italia traiesc bine pe spatele altor amarati. Romanii isi bat joc de romani"